KRINGLOOP LANDBOUW
Naar meer waarde(ring) voor pluimvee NL
Dagvoorzitter: Jeen Akkerman
12.00 uur
Ontvangst met lunch
13.15 uur
Opening door Jan Wolleswinkel, voorzitter
DPC
13.25 uur
Leo den Hartog, voorzitter Stuurgroep Visie
Pluimveesector
Koers voor een vitale pluimveehouderij in
2025
De pluimveeketen
werkt continu aan verbetering. De afgelopen jaren lag de focus daarbij met name
op houderij/welzijn en gezondheid, naast het realiseren van duurzame afzet van
de mest. De organisaties LTO/NOP, NVP, Anevei, COBK, Nepluvi, Nevedi,
Dierenbescherming, Natuur en Milieu Federatie Noord Holland, Ministerie IenW en
LNV zien mogelijkheden en de noodzaak om een verdere verduurzamingsslag te
maken. De focus wordt gelegd op circulariteit, inclusief het reduceren van
emissies. Daartoe vindt momenteel herijking plaats van de toekomstvisie ‘Koers
voor een vitale pluimveehouderij in 2025’ die LTO/NOP en NVP in oktober 2016
gezamenlijk hebben uitgebracht.
14.00 uur
Lieke Hendrix, LNV, directeur Dierlijke
Agroketens en Dierenwelzijn Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Waardevol en Verbonden in de Pluimveesector
In september heeft
minister Schouten de LNV-visie ‘Waardevol en Verbonden’’ gepresenteerd. Daarmee
is de richting voor de landbouw, op weg naar kringlooplandbouw, geschetst.
De verduurzaming van de
(pluim)veehouderij is daarvan een belangrijk onderdeel. Lieke Hendrix gaat in
op de aanpak en geeft een eerste reactie op de uitwerking door de Stuurgroep
Visie Pluimveesector die Leo den Hartog presenteert.
14.35 uur
Pauze
15.00 uur
Yoram Knoop, CEO For Farmers
Visie op de toekomst
ForFarmers is een
internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt
voor de veehouderij. Met een afzet van circa 10 miljoen ton diervoeders op
jaarbasis is ForFarmers marktleider in Europa.
Yoram Knoop vertelt over de ontwikkeling en de visie van het bedrijf.
Ook licht hij toe welke stappen For Farmers qua duurzaamheid en datagedrevenheid
neemt en hoe het bedrijf tegen circulariteit aankijkt. Uiteraard vanuit de
focus op pluimvee.
15.30 uur
Bob Hutten,
CEO cateringbedrijf Hutten
AgriFood 3.0 moet vertrekken vanuit Design
We moeten de weg naar
een duurzame en circulaire AgriFood-sector opnieuw vormgeven. Oude tradities en
autoriteiten loslaten en de consument als vertrekpunt nemen. Van cost
leadership naar product leadership gaan, inzetten op ontwikkeling en innovatie
en daarbij echt luisteren naar wat de consument wil. Waar zit deze op te
wachten? En hoe gaan we van daaruit oplossingen bedenken?
16.00 uur
Discussie
16.45 uur
Sluiting door Eric Hubers, voorzitter
LTO/NOP
17.00 uur
Business borrel