X

PROGRAMMA

NATIONAAL PLUIMVEECONGRES 2017  "NEDERLAND PLUIMVEELAND, PROEFTUIN VAN DE WERELD ?

  

Dagvoorzitter: Fabian Brockötter


12.00  Ontvangst met lunch


13.30  Opening door Jan  Wolleswinkel, voorzitter DPC

 

13.45  Co de Heus, CEO Koninklijke De Heus    

            Wereldwijde trends en ontwikkelingen in de vleeskuikensector

Koninklijke De Heus is een Nederlands diervoederconcern. Begonnen als molenaar in Barneveld is de onderneming uitgegroeid tot een van de grootste mengvoederfabrikanten van Nederland, en behoort het tot de top 15 van diervoederleveranciers ter wereld. De Heus levert wereldwijd oplossingen  in alle nutritionele categorieën (compleet voer, concentraten, premixen, supplementen en additieven) voor alle grote diergroepen. De Heus is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf en wordt nu gerund door de 4e generatie.       

 

14.25  Martijn Rol, Sector specialist Rabobank  

            De voedselketen in transitie

 De voedselketen is in transitie van aanbodgericht naar vraaggestuurd, waarbij de macht verschuift naar de finale consument.  Consumententrends hebben zo onmiskenbaar hun invloed op de  productie van morgen. Wat zijn deze trends en welke kansen en  bedreigingen zien wij voor het individuele businessmodel in de  keten? Of kan marktbenadering beter vanuit samenwerking en ketenintegratie plaatsvinden? Aan de hand van diepgaand  Rabo-onderzoek en prikkelende praktijkvoorbeelden geeft Martijn  de visie van Rabobank hierop.

 

15.05  Pauze


15.30  Erik Weel, vleeskuikenhouder en ondernemer

            De exploitatie van een bioscoop en het houden van vleeskuikens hebben veel gemeen

Erik Weel studeerde economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is nu eigenaar van een vleeskuikenbedrijf en een filmtheater. Hij is bezig met het verplaatsen van zijn vleeskuikenbedrijf, maar ook van zijn bioscoop. Een overeenkomst tussen beide verplaatsingen levert verrassende overeenkomsten op in ambtelijke procedures en maatschappelijk draagvlak. Het dichtslaan van autodeuren om 23.00 uur in de avond blijkt een net zo groot probleem als het blazen van een bulkauto op dat tijdstip.

.

15.45  Wim Thomassen, agrarisch ondernemer en directeur van de Coöperatie Biomeerwaarde Ei

De kippen niet aan de wilgen hangen

In juni 2014 is de Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei een feit, op dat moment al de grootste aanbieder van biologisch geproduceerde eieren in Nederland. Door de krachten te bundelen  wil de coöperatie een betere prijs realiseren voor biologische eieren,  gezamenlijke belangen behartigen, hoge kwaliteitseieren garanderen, transparantie garanderen en korte en snelle communicatie naleven. Wim Thomassen is benoemd tot directeur van het Biomeerwaarde Ei. Als  biologische pluimveehouder teelt hij wilgen zijn uitloop van zijn kippen met als doel: beschutting voor de kippen en brandstof voor de  bioamassaketel. Zijn uitloop werd in 2015 tot winnaar uitgeroepen van “Mooiste Kippenuitloop 2015” .

 

 16.00  Discussie

 

16.45  Afsluiting door  Eric Hubers, voorzitter LTO/NOP

 

17.00  Business borrel


 

Organisatie:
Dutch Poultry Centre
Vendelier 4
3905 PA Veenendaal
info@poultrycentre.nl

 

Privacy statement & disclaimer